Fincsi karácsonyi mézeskalács!

hozzávalók 12 főre 

  • 50 g vaj vagy margarin
  • 60 g barnacukor /lehet fehér kristálycukor is/
  • 125 g méz
  • 250 g finomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1-1 tk őrölt fahéj, reszelt friss gyömbér , szegfűszeg , szerecsendió , szegfűbors
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 tojás

A díszítéshez:

  • 120 g porcukor
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés 

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
  3. A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
  4. 5-12 órára hidegre tesszük.
  5. Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
  6. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és  különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
  7. 200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: